Druk met Letters

& Drukkunstmuseum (PO)

Een kunstwerk maken met ....letters. Stempelen is afdrukken en dat kan ook met letters. De oudste drukvormen, de houten en loden letters, geven verrassende mogelijkheden om beeldend bezig te zijn. 

In plaats van woorden te maken is de vorm van de letter het uitgangspunt voor fantasie! Maar letters zijn ook prima te gebruiken om bijvoorbeeld een affiche, flyer of logo te maken, dan ben je met grafische vormgeving bezig. 

In de leskoffer vind je alle materialen en inspirerende voorbeelden om op school een interessante les over beeldende vorming te kunnen geven. De leerlingen kijken in de klas ook de film die meer uitleg geeft over de geschiedenis van druk- en prentkunst. Na het maken van een afspraak bezoekt de klas het Drukkunstmuseum. Hier krijgen ze alles te zien hoe gedrukt werd voor het digitale tijdperk met indrukwekkende drukpersen, materialen en gereedschappen.

Aanbieder: Drukkunstmuseum Maastricht

Prijs: € 50,00

Extra prijsinfo: Overige kosten: Bezoek aan museum tot 20 leerlingen € 50,00. Daarboven € 3,00 per leerling en € 50,00 borg leskoffer

Aantal lessen: 1

Duur per les: 60 min.

Datum en tijdstip in overleg