Kunst per seizoen

Lessenreeks waarbij inspirerende kunstwerkjes worden gemaakt met natuurlijke en gerecyclede materialen. Veel variatie in technieken die perfect aansluiten bij elke leeftijd.

Elk seizoen vraagt om een eigen aanbod. Hieronder worden ter inspiratie enkele voorbeelden per seizoen gegeven. Maar Silvana staat open voor eventueel andere les-suggesties.

Herfst:
Een dierenschilderijtje dat je echt kunt aaien, siertaartjes uit het bos, een fleurige wapperende windzak of een ‘deksels’ leuk klinkende windgong.

Winter:
We maken gewoon binnen onze sneeuwpop om mee te knuffelen. Vogeltjes zijn welkom in het Vogelrestaurant. Voor Carnaval maken we gekke bekken, hoedjes en rammelinstrumenten met veel toeters en bellen.

Zomer:
Je brengt letterlijk het zonnetje in huis met bonte vlinders ‘out of the box’. Voortaan is het lekker slapen onder je eigen dromenvanger, maar ook voor de insecten bouwen we een rustig hotelletje. Misschien komt er wel een lieveheersbeestje langs dat net ontsnapt is uit jouw zelfgemaakte insektenboekje!

Lente:
We hijsen de Lentevlag en we gaan de bloemetjes op tafel zetten, terwijl we genieten van pastelkleurige lentetaartjes van fluweelzachte wilgenkatjes. Vrolijke beestjes krijgen een plekje op de paastafel net als die prachtige schilder-eitjes (maar niet met verf!) en we gaan mandjes weven en daar mogen natuurlijk alleen de allermooiste eieren in!

De lessen worden gegeven door Silvana Crefcoeur. Zij studeerde Monumentale Vormgeving en Grafiek aan de Stadsacademie Maastricht en volgde de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving/CKV aan de Hogeschool Zuyd. Daarnaast is zij ook Natuurgids.
"Sinds het moederschap ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op het lesgeven. Dat heeft geleid tot de oprichting van Joli-coeur, mijn eigen kunsteducatief atelier voor kinderen, jongeren en volwassenen (Cellebroedersstraat Maastricht). Ik vind het heerlijk om mijn passie voor Kunst en Natuur op deze manier te combineren en uit te dragen!"

Aanbieder: Kaleidoscoop

Locatie: Leslokaal op locatie

Docent: Silvana Crefcoeur

Prijs: € 16,75

Extra prijsinfo: De prijs is p/ll inclusief materiaalkosten voor de lessenserie van 4,5 uur.

Aantal lessen: 3

Duur per les: 90 min

Datum en tijdstip in overleg