Boven Water i.s.m. Musica Sacra - Theater aan het Vrijthof: Lou

Lessen en Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan Lou van Boven Water Muziektheater. In het kader van Musica Sacra gekoppeld aan lessen in de klas.

Bezoek
De muziektheatervoorstelling Lou is gebaseerd op het gelijknamige boek van Armand Houben. Dat vertelt over wat die grote-mensen-oorlog van 1940 –1945 doet met het kleine leven van de zesjarige Lou Wijngaard, een joods jongetje uit Zuid-Limburg. Zanger/acteur Jokke Martens en accordeonist Rik Cornelissen vertellen samen dit veerkrachtige, springlevende verhaal dat tot nadenken stemt: LOU.

"Ik ben vier jaar, opeens gaat de bel en wordt m’n vader zomaar meegenomen door Duitse soldaten. Een paar maanden later maakt m’n moeder me wakker en lopen we midden in de nacht Maastricht uit. M’n nieuwe huis wordt een kamer boven een Brussels café, waar ik moest fluisteren en op m’n tenen lopen. Op een dag lig ik verstopt onder een laken, op de enige kast in die kamer. M’n moeder onder het bed. Er stampt iemand met zware legerlaarzen de trap op. Ik houd m’n adem in. Nog steeds, als ik terugdenk aan dat moment. Wat die soldaat toen gedaan heeft, dat geloof je niet."

Lessen in de klas
Ter voorbereiding van het bezoek plant het gezelschap ‘Boven water Muziektheater’ 1 inleidende les van 1 uur waarin ingegaan wordt op de context van het verhaal van Lou, de Tweede Wereldoorlog in Maastricht. Na afloop plant het gezelschap 3 verdiepende lessen aan waarin de kinderen met twee vakdocenten (theater en beeldend) aan de slag rond thema’s uit de voorstelling.

Thema's
Tweede wereldoorlog - Nuance/ niet zwart-wit denken - Menselijkheid - Vertrouwen 

Extra materiaal
https://www.bovenwatermuziektheater.nl/educatie

Praktische informatie
De voorstelling/ het bezoek is te zien/ in te plannen op dinsdag 17 september om 10:00 uur en 13:00 uur.

Bezoek locatie Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof: Theater aan het Vrijthof - Google Maps

De planning van het bezoek aan Lou 10+ ontvang je per mail via: info@kaleidoscoop.net

De planning van de lessen verloopt via het gezelschap.

Wil je meer weten over Theater aan het Vrijthof en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier. 

 

 

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Theater aan het Vrijthof

Docent: Planner Boven water

Extra prijsinfo: voor de les in de klas door Armand mag 1 lesuur worden gerekend materiaalkosten zijn €2,- zonder bonnetjes

Aantal lessen: 4

Duur per les: 60 min.

Datum en tijdstip in overleg