Het Magisch Theatertje - NYX

Lessen en Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de figurentheatervoorstelling NYX in ’t Magisch Theatertje gekoppeld aan 5 danslessen op school.

Bezoek aan figurentheatervoorstelling NYX
Tijd om te gaan slapen, ik wil nog niet naar bed! Misschien gaat het vanavond toch goed en is er niets aan de hand. Een meisje komt haar kamer in, aarzelend, zit er nou iets onder m'n bed? Niet kijken! Gauw springt ze in bed, daar kan ze samen met haar lievelingsknuffel de hele wereld aan! Oogjes dicht en voeten binnenboord, raak de grond niet aan want anders... Een woordeloze voorstelling waarin bewegingstheater en poppenspel worden gecombineerd voor iedereen die ooit heel klein is geweest of het nog is. Voor fantasten, helden op sokken en iedereen die durft toe te geven wel eens bang te zijn in het donker.

Lessen in de klas
De danslessen zijn multidisciplinair; de nadruk bij deze lessenreeks ligt op bewegen en taal, het is onderdeel van de methode Taal- en Rekendans. 

Toon je Talent in de onderbouw is een vertrekpunt om uitgedaagd en geprikkeld te worden om zelf actief met de verschillende kunstuitingen te gaan werken. Dat betekent in de praktijk dat we gaan zingen, muziek maken, tekenen, verhalen vertellen, schilderen, dansen, bouwen.

Taal- en Rekendans laat de kinderen op een actieve en creatieve manier bezig zijn met actieve en passieve woordenschat, luisterhouding, klank, rijm en ritme.

Belangrijkste leerdoelen
Dit programma voldoet aan de kerndoelen: 34, 54 en 55
Klik hier om de kerndoelen voor het leergebied kunstzinnige oriëntatie te bekijken: Kerndoelen - SLO

Extra materiaal
Middels een lesbrief die aan docenten aangereikt wordt kan het bezoek aan de voorstelling extra voorbereid worden.

Belangrijk om te weten
De kunstdocent, Myrthe Schoenmakers, neemt contact op om de lessen in te plannen. Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken.

De voorstelling zal plaats vinden in de 2de helft van het schooljaar, op locatie in ’t Magisch Theatertje zelf.

Praktische informatie
Duur van het bezoek: 45 minuten

De planning van het bezoek aan de voorstelling ontvang je per mail via: info@kaleidoscoop.net

Bezoek locatie Magisch Theatertje: https://maps.app.goo.gl/o81B6LsYDjqVtQxx6

Wil je meer weten over ’t Magisch Theatertje en wat zij nog meer doen? Klik dan hier.

Wil je gratis vervoer naar het theater? Klik voor de regeling: Gratis met je klas naar een cultuuruitje met het ov | Arriva

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Het Magisch Theatertje

Docent: Myrthe Schoenmakers

Aantal lessen: 5

Duur per les: 45 min.

Datum en tijdstip in overleg